Sabtu, Mei 17, 2008

Perhimpunan di London sempena 60 tahun Nakbah

PerhH~ sangat teruja!! Seriously rasa sangat teruja dan tercabar pun ade. I heard from a friend of mine in Sheffield yg London ade Palestine rally. I was thinking "normal la tuh..kat London buat rally". But when u get to see the pictures..masyaAllah~!

It feels like the non-Muslim are much more concerned about Palestine than us the Muslims. Negara Islam takde plak sibuk nak buat rally. Kita pnye perhimpunan depan PBB kat Damansara tu tu gaknye tah berapa kerat je yg datang. Okla maybe waktu tu waktu bekerja. Jam 10.30pg plak tuh. Tapi yet ade people yg tak bother langsung bout Palestine. And i dunno why. They feel that it's not their country. We're living in Malaysia. So why bother bout Palestine? Ade siap kata "takyah la ikut perhimpunan2 ni. Bukan cara kita". Fine la. But orang2 camni kalo reti bg sumbangan lain takpe gak. Tapi kalo asek cakap byk je....bek takyah!

Yeah. The next time when your country is being bombed and gets into war (nauzubillah), don't expect people to help u if u've got this kind of attitude. Sesungguhnya ummat Islam tu ibarat 1 binaan. Masing2 kne kuatkan yg lain. Or ummat Islam tu ibarat sprt 1 anggota badan, kalau sakit di 1 bahagian, yg lain pn kne rasa sakitnya.

WAKE UP la PEOPLE!! Asek duduk tengok Akademi Fantasia, Malaysia Idol, One In A Million, Sembilu dan entah ape kebende lagi kat TV tuh. Dok lepak kat shopping complex, rempit, dadah, dan segalanya. Kan hebat kalo guna segala tenaga melakukan bende2 haram tu utk bekerja utk kebaikkan ummah? Kalau hebat sangat melepak kat shopping complex, try buat 1 event Palestine sket kat shopping complex tu..

So guys, see it for yourself the rally. Sejauh mana kita mainkan peranan kita kalau mereka mampu menunjukkan kesatuan dan krpihatinan mereka?

Pictures: http://www.flickr.com/photos/orhantsolak/sets/
72157604985545508/


3 komentar:

istiazah 6:04 PTG  

info yng sangat best~..
ramai yng tak tau pasl rally tu..
hhehe.. ~

HambaAllah Yang Memakmurkan 8:01 PTG  

hem..perhimpunan di Malaysia baru2 ni hanya dihadiri oleh 50 orang shj. Mebe sbb hari bekerja kot...atau masyarakat masih berada dalam tahap kepedulian yg rendah.

teakos hebat ==p 8:46 PTG  

yep2...mmg hebat yg kat london ni...kakak naqibah ku yg berpeluang pegi pon cite dgn pnuh perasaan..tu yg ana cite kat kome tuh..huhu~

nways, i believe that iA with smgt yg slowly tgh bulid up in malaysians iA kt blh wat lbh hebat lg dr ni..after all, we are the chosen ones among all umat2 lain~ yup2!

  © Blogger template 'Isolation' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP