Ahad, November 15, 2009

Saat berkenalan dengan Maher Zain


Bismillah..

Saya pun hairan bagaimana waktu2 exam ni makin banyak benda pula yg nak dikongsikan.

Smalam MKB gtalk saya selepas pergi sarapan:

MKB: nta kenal artis maher zain?
me: tak berapa
me: awat?

(MKB send file Maher Zain)

me: o..bgus2. takyah cari. haha
MKB: huhu

tepat 3 minit kemudian

me: lor..ni pendek2 je ek? huhu
MKB: huhu.. jgn mara.. ana tiba2 dapat dari kawan. ana foward je
me: haha..tak puas plak
MKB: tahu x pe

Saat itu saya cuba mencari kat mana saya pernah baca nama dia nih. Rupanya di Facebook & apabila saya cuba mencari gambar Syeikh Maher Al-Mu'aiqily. Ada la beberapa orang sebut nama dia sblm ni. But i didn bother sangat sbb mcm fikir "typical munsyid je kot..tunggu orang kecoh2 kang baru la cari". So tak bother la nak cari further bout this guy..

Tapi after MKB htr petikan2 lagu seminit2 tuh..subhanallah..i said to myself i've gotta find the full album!!

After struggling to find (sedikit tergendala studies..tapi masih dalam kawalan - jgn marah ya ummi kalau baca entry ni..)..akhirnya jumpa 1 website yg bagi download full album without the 1st track (tah mana hilang tah). So downloaded and searched the 1st track kat 4shared. There..full album!

And masyaAllah..his songs are extra superb!! For me la. Dunno what others think bout his musics.

Cuma liriknya agak susah nak cari..

So..okeylah.

Getting back to studies. Mohon doakan saya utk baki 2 paper lagi (refer jadual di entry bawah2)

Ni tinggalkan 1 petikan lagu yg antara favorite gakla



10. Hold My Hand (Mastered) - Maher Zain

Em..kalo agak rasa best, boleh proceed download di SINI. Yang dok village 5 tu, boleh mintak pada saya sahaja.

Sekian.

Selamat berkenalan Abg Maher Zain. Semoga usaha anda diredhai Allah & amal anda mendapat ganjaran yg baik disisi Allah SWT.

6 komentar:

sang kamen 6:17 PTG  

hahahaha.. byk pulak yg ko update minggu2 exam nih... gud lak bro... usaha tangga kejayaan..

Shariffudin Sahedan 12:09 PG  

bro..
gua ade due lagu je maher zain..
'insyaallah' n 'always be there'..
mmg agak syiok ar muzik n lirik die..
memandangkan ko ade full album..
pe agy..
send ar kat aku thru gtok..
hehehe..
thanks!
oh ye..
gudluck 4 mobile n mce esok luse..
:D

fareast 5:48 PTG  

sekarang dah keluar album, best..

HambaAllah Yang Memakmurkan 6:19 PTG  

kat malaysia ke..kat jepun??

fareast 6:48 PTG  

album Maher Zain dah lama keluar. Best, boleh dapat kot kat itunes.

HambaAllah Yang Memakmurkan 6:53 PTG  

hehe..tak habis emphasize 'best' dia tuh..oke2..noted~

  © Blogger template 'Isolation' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP