Selasa, Mei 19, 2009

Dah menghilangkan semua link..

Bismillah.

Assalamualaikum semua pengunjung blog ini.

Ya..blog ini dah berubah wajah. Walaupun tidak berubah kepada yg lebih menangkap mata manusia, tapi sekurang2nya dah berubah dari templat yg berapa lama entah saya dah guna itu.

Namun begitu, ada 1 pengajaran telah berlaku. Seperti mana kalian boleh tengok sendiri, kesemua sidebar saya sudah hilang terutamanya LINKS saya ke blog lain yg mana pada kebiasaan saya, saya akan klik di bahagian link itu sahaja utk ke blog2 dan laman web rakan-rakan, sahabat serta sesiapa yg pernah meninggalkan jejak di sini.

Oleh yg demikian, besar harapan saya sekiranya pengunjung2 yg tak pernah tinggalkan jejak di sni tetapi anda salah sorang dari senarai LINK saya, sila tinggalkan jejak anda di comment entry ini. Kalau bukan dalam senarai link saya tetapi slalu datang pun, tolong tinggalkan jejak ya.

Saya terpaksa senaraikan balik semua link2 yg sudah hilang itu dan saya tidak ingat setiap satu.

Saya rasa saya akan selesaikan blog ini selepas saya tamat peperiksaan kot. Tak sanggup nak abiskan masa yg lama utk memperbetulkan keadaan.

Ape yg dah jadi..jadilah. Ade hikmah knapa Allah hilangkan link2 tu.

Sekian terima kasih. Terima kasih juga kerana mengunjungi blog ini.

UPDATED!! (at 10.11pm 21st May 2009)

Alhamdulillah sedang cuba mengembalikan senarai dalam link. Sesiapa yg tertinggal tolong maklumkan saya. Fuh~ (lap keringat)

Wassalam

14 komentar:

maryam abu ahmad 9:01 PTG  

aduh! encik, bila mahu tukar template, download dulu old template. atau search the way to keep it.

kurakuramerah 9:10 PTG  

itula.. saya pun hilang link 2 kali. hehehehe. :)

takpe,belajar dari kesilapan.:D


Mardiana Azhar

Nuh Zuleffendi 9:28 PTG  

hurm....hehe..ana biasanya hafal link orang jer....

ni link ana-> http://nuhzul.com

dijariza 11:07 PTG  

ehee... rasa pelik pulak setting blog dlm BM.
Sbnrnye ana pon x tuka2 template sbb mslh nie, kalau ade blogger2 otai yg reti cane nk save all the settings (not just entries, but also all widgets, hyperlink etc) plz, plz plzzz berkongsi sama.
huhu, mesti ramai banget yg akan terhutang budi sama kamu! \(^___^)/

HambaAllah Yang Memakmurkan 11:31 PTG  

urm..actually i did backed up all my previous codes. especially at the widget parts.

the part where i screwed up was:

After i uploaded the code, they asked if i were to confirm that the links should be deleted and all the widgets' configuration data will be lost.

At this moment, i thought if i backed up the codes, it'll be fine as like backing up HTML code. But it's not. It's XML and it's different.

Actually i was suppose to copy paste the widget parts that i backed up earlier, into the new uploaded code when they asked if the widgets are to be deleted.

But...i did not copy paste it and saved without copying it. And there u have it, all lost.

So..it's just a new experience for me anyway. Hehe. I can't complaint much.

As for u kak djah: u can go here and see what i mean in case i got u confused with my english. heh
http://www.techieblogger.com/2008/07/how-to-change-blogger-template-without.html

The entries won't run away. Dun worry bout it.

So the next time, pay attention the the widget codes down below.

maryam abu ahmad 11:48 PTG  

btw, link segala link boleh hilang tanpa sebab.. macam yang pernah berlaku pada maryam muhd.

itu kelemahan widget ni.

sufiyyah 9:26 PG  

blog baru saya. ^-^

Raihan Mustafa KamaL 4:07 PTG  

Siannye die....

Khairul Adli Abdullah 6:25 PTG  

La ini ke masalahnyer... link bang cik pun dh hilang ker? huhu...

Tp bang cik dh bnyk kali hilang link.... haha...Len kali save link tu sume dlm notepad...

nah amik ni... www.khairuladli.com
;)

Lotfi Lokman a.k.a kamitaken 3:38 PTG  

time kasih sebab hang ingat belog aku. tima kasih. nanti aku belanja makan nasi goreng ayam.

I - s Y a 2:37 PTG  

waahh..layout die lawa. budak kecik kat atas tu nampak sihat sejahtera.. mcm iklan susu :p. huhuh. tahniah~ mmg mencabar nak tuka layout ni. tp ada byk site yg membantu blogspot users. tahniah2.

Haf 5:15 PTG  

sampai ati mung ilangkan link aku,sobs...

http://anirfah.blogspot.com/

da lama xnengok blog mung.alih2 da berubah wajah dah.blog aku gok yg xberubah2 lg,hohoh...

HambaAllah Yang Memakmurkan 5:45 PTG  

to sufiyyah: t.kasih~

to rehan: t.kasih juga

to b.cik: dah tak hilang dah insyaAllah :D

to kamitaken: tah bila hang nak belanja aku nasi goreng ayam tatao. tapi aku berpegang kepada janji~

to isya: terima kasih ex-cikgu saya satu masa dahulu. cikgu website/blogging ni la..

to haf: dah ko pun jarang datang blog ini. macam mana tak sampai hati tuh?

sang kamen 2:55 PG  

salam.. seblom nih aku jadik ko nyer silent reader jer.. segan nak promote kat sini.. alang2 ko dah tanya... bleh la yer A.O??

http://kamenraidermalaysia.blogspot.com

  © Blogger template 'Isolation' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP