Selasa, Disember 16, 2008

Tak menang tangan..

Assalamualaikum everyone dan sesapa yg bertandang ke blog ini.

Tak tahu la berapa lama boleh type entry nih..but this is one of the moment i feel it's the peek of my busyness. I know everyone is also busy..but i somehow have to reduce mine kot to cope with life..

To some point, i'm beginning to feel that i don't have time to work in this office..i hope the CEO doesn't read this. Or my supervisor.

Bukan ape..kerja ofis ni dah jadi macam nombo ke-8 ke ape tah dalam hidup nih walhal i'm suppose to do my practical work kot. But i dun mind that coz i'm beginning to feel engineering is not my highest interest right now..but that is just my feeling at this moment. Maybe in some years time i could gain my interest back..

I know it's all about managing ur time and prioritizing things. I understand that but do others understand that i've to do those prioritizing thingy??

Here goes:

1. I've got to catch up with at least 9 Yahoogroups in my Gmail..and i've abandoned some 2 other important Yahoogroups in my Yahoo Mail. To total up, i'm joining like 26 Yahoogroups and non of those are those yahoogroups2 yg jenis ramai2 manusia n fwd emails2 takde kene mengena dengan diri sendiri. Talk about email management~ *lap peluh*

2. And all of those things i'm joining, i'm holding posts that needs me to pro-active to run it. Vice Pres, General Secretary, and some kabinet bayangan utk jadi Pengerusi which i have to appologize to my friends i've neglected in playing a good role there. Is there someone else that could replace me to be that Pengerusi Penaja??

3. And other commitments that can't be told in here..coz it will take a lot of my time telling it and to make u guys understand about it..

4. And my work of course..macam dah abaikan keje prektikel ni 50% kot..tataulah nak kata cmana..

5. This should be 1st snanye..tapi telah diletakkan last sebab semua orang perlu occupy bende ni dalam diri masing2 so takde bezanya antara penulis dan pembaca, which is TANGGUNGJAWAB DENGAN ALLAH.

Ni bukan nak komplain ke ape (dah stat BM plak), tapi harapnye..

- kalau blog tak di-update
- kalau YM & gtalk lambat dibalas
- kalau comment2 kat fs ngan facebook and all other related thing ngan kedua2 social network tu diabaikan dan dilewatkan
- kalau sms tak dijawab
- kalau email tak dibalas
- kalau kerja lambat berjalan
- kalau banyak bende lupa (ade beberapa individu akan agree dengan ini)
- kalau diri masih tak cukup sempurna (i'm searching time to update on current issues, add my knowledge tarbawi-ly and academically)
- kalau buku2 tak dibaca..(ni effect diri sendiri je kot..tapi kalo ade sesapa bagi hadiah buku tu..faham2 jela memang tak menang tangan lagi nak baca)
- kalau tak dapat penuhi undangan mesyuarat, open house or other important events
- and some other more yg gagal difikirkan buat masa ni sebab nak cepat..

so i appologize and just remember..saya terpaksa mengutamakan ape yg lebih utama. Bukan bermakna bende2 di atas tu tak diutamakan. Ade jugak sebenarnya benda yg penting tapi sebab banyak sgt bende dalam kepala, ade tendency utk terlupe. So please remind me if u feel it's important to u and me. It's ok if u want to send me 100 sms to remind me on my responsibility but i'll look on which is more important la for me to settle it 1st..

tapi kalau bende2 yg tak penting tu..harapnye janganla sibukkan saya dengan perkara tersebut

mungkin ada yg membaca nih akan merasakan ini entry utk dirinya, tapi secara ikhlasnya ini entry utk bacaan semua dan bukan spesifically utk sesiapa. Coz i don't like embarrasing people and say bad things about people indirectly as i don't like people to do that to me also.

Okelah stop sini je.

Lepasni jangan nak slow me down plak..

Wassalam

p/s: 24 hours is not enough..but Allah has given 24 hours and He surely knows that it's enough for everyone..let's use that 24 hours wisely..

14 komentar:

maNusiaBiaSe...takDeygLuarbiaSe..huhu~~ 1:29 PTG  

salam my big bro~~kesian abg kne wat byk keje n i'm alwayz disturbing u~~huh~~ur little sis very nkal~~sorry byk2~~huhu..erm..adtlah tu..org famous mmg byk keje so knela besekan diri yek whai abgku...cbe manage ur time n wat dateline sendri bgi stiap keje2 abg..so msti tak kalut sgt nnt..then..jgnlah stress sgt...Allah is always bside u my bro~~anggap je sume tu ibadah yek~~keje kan ibadah~hehe..i'm starting to merepek n mmbebel again~~ok,take ur time n jage dri abgku~~hapy2 kan dri sewktu bkrje~~cewah..ckp cam da kerje je~~hehe..

WF:ciktim 1:41 PTG  

*tolong gelak jahat*
sambil tepuk tangan,
iyah-iyah-iyah.
berusaha!

Haf 2:07 PTG  

aiseh,bos...saye ade bebankan bos ke?har3...

alaa ao,lepak sudaa...enjoy ur life to the fullest.like what u do,do what u like.that's all.yahoogroups mrsm xpe sgt sbb kte still underground.ble da daftar bru laa serius ngn ansara plak.

papepon all the best in life.

HambaAllah Yang Memakmurkan 3:15 PTG  

tuan rumah to eza:
terima kasih eza atas sokongan. tp toksah la dok kata orang famous pulak.

tuan rumah to CikTim:
gelak jahat tu utk part mana pulak tuh?

tuan rumah to Haf:
err..well..bukan bebankan snanye. But i failed to manage the alumni properly. Need someone else yg bleh replace kot nanti bile dah daftar. I dunno lepas undergrad ni statusnya cmana la pulak dengan komitmen keje ke..family?? heh. anyway, u did a good job haf!

HambaAllah Yang Memakmurkan 3:18 PTG  

by the way, i must apologize to those yg rajin tulis comments on this blog but i seldom go to their blogs..mintak maaf ye. I'll do blog hoping when i've got free time.

thanx

Tanpa Nama 4:00 PTG  

waquli'malu, fasayarallahu amalakum warasuluhu wal mu'minun..
anta ade those quality needed tuk those task.. tu yang kene byk tanggungjawab tu.
moga Allah beri ganjaran yg terbaik..
amiin..
yosh! ganbatte ne~

Haf 8:20 PTG  

xpe,pasni ko lak handle alumni yer haziq,har3...

HambaAllah Yang Memakmurkan 8:36 PG  

tuan rumah to Tanpa Nama:
thanx for the inspirational ayah from Allah

tuan rumah to Haf:
haziq mane la plak? dia baca ke blog nih???

Haf 4:23 PTG  

a'a,mmg die bace pon tp die lupa pulek nk bce blog ko.yg tanpa nama tu die laa tu.kalo ade word yosh! tu kompom haziq syazwan sajali...

da smpi mesia x ym aku pon,huhu...sedey2...kah3!!!(poyo sgt!!)

Haf 4:24 PTG  

aku suda melalut.sbnrnye aku nk ckp haziq lupe nk bce blog aku,har3...

pening2...
[satgi penyelia call,wuu~~~tatot!!!]

zahidzuhri 6:36 PTG  

uish...dahsyatnye...I thought I wan busy... Pernah dengar tak kata2 "Beri kerja dengan orang yang paling sibuk and you'll get the job done"?

Raihan Mustafa KamaL 10:28 PTG  

Tak menang tangan pun, sempat gak menulis di blog..huhu

Ana pon letak gmbr je..huhu ( walaupun ana tau ana x sesibuk anta ^_^)

Ini menunjukkan, AO memang menang tangan. Byk tangan = boleh buat byk keje satu masa..huhu

HambaAllah Yang Memakmurkan 12:25 PG  

update blog tu pasal nak explain keadaan ni lah..

Qalam Fajr 5:12 PG  

Salam ao,

huhu, bila baca entry enta ni ana teringat akan 3 cabaran yg diberikan oleh seseorang years and years ago.

"melalui fasa berkahwin, bekerja dan mempunyai anak. - tetapi tetap istiqamah dan stay persevered on this jalan panjang."

heh, ana belum melalui any of those fasa. huhu. I suppose your practical work count la kut sbg bekerja? -_-;

so.. selamat menyahut cabaran beliau! =D

just me
- wondering will I be able to stay tuned going thru those 3 phase? Allahu'alam

  © Blogger template 'Isolation' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP