Ahad, Oktober 05, 2008

Hikmah kepada wanita-wanita utk tidak display gambar

Salam..


Ni entry bukan nak buat kita smua tambah maksiat..tapi nak btau dunia kenapa perempuan-perempuan seharusnya jga elok2 gamba korang dari dipamerkan dalam internet ni dengan mudah.

Here's some internet evidence yg mungkin ramai dah tahu..dan mungkin ramai lagi tak tahu kot (sebab ramai tak tahu la..gamba diexploitasi kot?)



Blog di atas kalo prasan, bende yg dia citer kadangkala takde kene mengena dengan gambar yg ditunjukkan. Tulah kadang2 search benda lain, rupanya jmpe benda lain. Macam2 btol internet nih.

Smoga kita memelihara diri dan maruah kita dari dicemari oleh manusia yg tidak berakhlak.

Kadang2 kita nak nasihat orang jangan bubuh gamba dengan sewenang2nya kat frenster, myspace, facebook, blog, etc2 sume tapi tak makan saman. Nanti kata "ala..ape salahnye..". Tapi kalo tak peduli kene exploitasi..that depends on urself la.

Kalo nak bubuh sgt gambar, sila la fikirkan bagaimana keadaan gambar itu supaya tak diexploitasi sebegini rupa. Ape2 pn, marilah sama2 kita menjaga pandangan kita.

-Katakanlah kepada orang laki-laki yang beriman: "Hendaklah mereka menahan pandanganya, dan memelihara kemaluannya; yang demikian itu adalah lebih suci bagi mereka, sesungguhnya Allah Maha Mengetahui apa yang mereka perbuat". - An-Nuur: 30

11 komentar:

musafirah 3:24 PTG  

Geez.. freaky!

sekut tawar™ 7:46 PG  

salam....nk pinjam entry ni boleh tak?...nak post kat blog ana...

HambaAllah Yang Memakmurkan 12:26 PTG  

sile2 ambil tanpa ragu..

nurul ezy 9:25 PTG  

nak pinjam jugak...eiii..
insaf2..
sblm ni xtaw pon

zackyun 2:30 PG  

sangat myeramkan!

aiseh!

lantas delete semua gambar dalam blog.

astagfirullah..

huda 6:46 PTG  

mmg dah penah jumpe blog gadis bertudung tu..sangat pelik.

Achan Sinclair 2:19 PTG  

AO...aku pun dah start rasa takut gambar aku dieksplotasi jd cover magazine mana2...ish..risau2

sang penjenguk 3:55 PG  

terkejut..!

gamba seorg kenalan ada d situ..

semoga Allah pelihara diri ini..

(nk gtau die ke tak ha?)

HambaAllah Yang Memakmurkan 8:27 PG  

kalau kasihan kat kawan, elok le diberitahu.

Kelakarnye web blog tu siap tulis disclaimer lagi-

Disclaimer: All photos belong to their rightful owners and gadis-melayu-bertudung.blogspot.com does not claim copyright to them, unless clearly stated. Copyright infringement is not intended. The photos here are strictly for the enjoyment of the public and to promote in Wired @ Unwired Web. We collect Malay Chicks Photos at our friendly blogs, myspace, friendster, forums and search engine. If we've unintentionally offended any party, please direct your questions and concerns to us. All data and information provided on this site is for informational purposes only.

sang penjenguk 5:18 PTG  

hurm.. klu gtau pn..

klu dia tak suke, gamba die ttp ada d facebook dn fwenster.. ada beza ke?

hurm.. nnt ana gtau dia... mgkn die x kn gamba die di blog tuh

mmg nk tgelak bc disclaimer tuh

istiazah 2:20 PTG  

Tak tau pun ader kt youtube siap.. ader pulak pic junior ana>~> menakutkan plak~>. huuh...

  © Blogger template 'Isolation' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP