Khamis, Januari 10, 2008

Tudung




I'll keep this short.


Perempuan yg tak bertudung..selalunya akan bertudung dalam situasi berikut:

1. Ade kematian..kena pegi kubur
2. Ade kenduri tahlil
3. Solat raya
4. Kelas agama
5. Sekolah yg kena pakai tudung..
6. Bila botak..(that depends la kot..nak pakai wig or tudung)

Added by readers:
7. bila gi mahkamah syari'ah (cik tim)

But overall..the above (except yg botak tu) tu are real rite? Tak rasa hipokrit ker ek? Ikut suruhan Allah pada waktu2 tertentu je. Ade orang kata "at least ade niat nak pakai". Heh. Hukum Islam yg wajib tak pnah plak dengar ade toleransi. Camtu sehari..solat jela 2 rakaat. Pastu kata "at least solat". Or nak lebih sensitif..minum botol arak 1 teguk. Pastu ckp "at least tak minum 1 botol". Btul tak??

3 komentar:

cik tim 4:58 PTG  

7. bila gi mahkamah syari'ah ^^

~real ni~ hehe

Tanpa Nama 6:07 PTG  

ikut suke ah dak2 pompuan nk pkai tudung ker x...naper lak nak pakser2 if diorg xnak.. dosa pakser2 org dowh..sumernyer mmg la tol tp sumer ni terpulang kat diri sendiri..xyah nk post2 kat blog bender2 remeh gini...

HambaAllah Yang Memakmurkan 12:49 PG  

terpulang pada diri sendiri utk melanggar hukum Tuhan..woo~ bahaya tuh.

Nanti pasni, bleh kata "terpulang pada diri sendiri la nak minum arak"

"terpulang pada diri sendiri la nak berzina"

"terpulang pada diri sendiri la nak bunuh orang"

Betuah2~~

Tudung nampakla remeh..tapi still haram sama cam bende2 kat atas. Guna akal la. jgn guna nafsu.

  © Blogger template 'Isolation' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP